Kvalificerad redovisningsekonom till Ersta diakoni

Ersta diakoni är Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning, professionellt och utan vinstsyfte.

Vill du ha ett självständigt redovisningsansvar och gillar teamkänsla? Då kan du vara den erfarna redovisningsekonom vi söker för rekrytering till Ersta diakoni på Södermalm i Stockholm.

Om tjänsten
Det händer mycket på Ersta! Expansion pågår inom flera områden, som exempelvis byggnation av ett nytt sjukhus på Södermalm samt nya äldreboenden i Stockholm och Uppsala. Idag har Ersta 1700 medarbetare och omsätter 1,3 miljarder kronor. Moderna system och effektiva rutiner genomsyrar arbetet som syftar till att människor ska kunna leva ett så bra liv som möjligt.

Som redovisningsekonom på Ersta är du en del av ekonomiavdelningen med 17 medarbetare. Du har många kontaktytor såväl inom ekonomiavdelningen och stödfunktionerna som inom verksamheten.

Du har redovisningsansvar för några delar av organisationen och arbetar med:

·      Löpande bokföring

·      Reserveringar och periodiseringar

·      Avstämningar

·      Bokslut

·      Redovisning av gåvor och bidrag

·      Momsdeklarationer

·      Skatteberäkning

·      Analys av resultat- och balanskonton

·      Kassaflödesanalyser och likviditetsprognoser

·      Årsredovisning

·      Inkomstdeklaration

·      Hjälp vid prognosarbete

I din roll ingår att vara backup till redovisningschefen vid behov.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom redovisning. Du har arbetat i större organisationer med stora flöden.

Du uttrycker dig väl på svenska och är en van IT-användare. På Ersta kommer du främst att arbeta i ekonomisystemet Raindance samt en hel del med avancerad Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter dig som är positiv, ansvarstagande och serviceinriktad. Du är kommunikativ och pedagogisk samt har en vilja att utvecklas. Du trivs i en prestigelös kultur med periodvis högt tempo.

Intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se så snart som möjligt då vi gör urval löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.