Projektledare

FörsäkringsGirot erbjuder marknadsledande lösningar för pensions- och försäkringsadministration. Vår uppgift är att säkerställa våra kunders åtaganden till sina anställda genom att vara en oberoende aktör på marknaden. Vi administrerar våra kunders tjänstepensionsflöden som ett digitalt nav mellan våra kunder och deras försäkringsleverantörer. FörsäkringsGirot har 25 års erfarenhet och vi är stolta över att ha fler än 800 nöjda kunder. På FörsäkringsGirot jobbar vi cirka 65 kollegor på kontoret i Stockholm. Läs mer om oss på www.fgirot.se

Vill du arbeta nära våra externa kunder i en verksamhetsnära organisation som kännetecknas av hög förändringstakt och där kvalitet ständigt är i fokus?

Om tjänsten
I rollen projektledare på avdelningen Pensionsservice kommer du att driva implementeringsprojekt i nära samarbete med FörsäkringsGirots kunder och även när så krävs, hantera och leda interna utvecklingsprojekt. Som projektledare samverkar du med andra roller inom FörsäkringsGirot.

Du säkerställer att uppställda mål avseende tid, kvalitet och kostnad uppnås för dina uppdrag. I uppdragen ligger också ett stort fokus på att bidra till vidareutveckling av implementationen av nya kunder till FörsäkringGirot och till Pensionsservice mer långsiktiga mål och förflyttningar inom området över tid.

Du kommer att tillhöra FörsäkringsGirots leveransenhet Pensionsservice som ansvarar för att leverera pensionsadministration och hantera befintliga kundrelationer. Pensionsservice säkerställer att kundernas behov möts och hanterar de utmaningar som kan uppstå. Inom Pensionsservice blir du en del av ett team med erfarna medarbetare där arbetsklimatet präglas av öppenhet och stark servicekänsla. Teamet har ett högt arbetstryck och en stark vilja att nå tydliga resultat.

Arbetsplatsen är på FörsäkringsGirots huvudkontor på Wallingatan 2 i Stockholm. Du rapporterar till chefen för Pensionsservice.

Kompetenser och färdigheter

·      Minst 3 års praktisk erfarenhet projektledning i roller mellan IT och verksamhet

·      Relevant högskoleutbildning eller andra relevanta studier på högskolenivå 

·      God kunskap om etablerade projektstyrningsmodeller

·      Erfarenhet av att arbeta med externa kunder

·      Flytande svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska

·      Meriterande är om du har en bakgrund från försäkringsbranschen

Vem är du?
Du är kommunikativ, driven och en prestigelös och ambitiös lagspelare. Vi arbetar verksamhetsnära och kundnära vilket ställer krav på social förmåga och en positiv attityd. Din energinivå är hög och du gillar problemlösning och bidrar gärna med din kunskap till andra. Du är nyfiken på utvecklingen och håller dig uppdaterad inom dina områden. Du har förmågan att leda och coacha andra.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar FörsäkringsGirot med 360 Rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se. Då sommaren närmar sig kommer urval och intervjuer ske i augusti. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult på Christina Strandelin 070-8555 838.