Controller till internationell biståndsorganisation

Kvinna till Kvinna arbetar sedan 25 år med kvinnors rättigheter i konfliktdrabbade områden. Idag är vi 119 anställda fördelade på 14 kontor. Vi jobbar tillsammans med drygt 130 partnerorganisationer på Västra Balkan, i Afrika, Södra Kaukasien, Mellanöstern och Ukraina. Läs mer på www.kvinnatillkvinna.se.

Brinner du för att göra världen lite bättre? Upprörs du också över hur kvinnor drabbas av våld och orättvisor? Då har vi en tjänst för dig som är ekonom och vill arbeta som controller i en spännande organisation som gör skillnad. Välkommen med din ansökan nu när vi rekryterar till Kvinna till Kvinna!

Om tjänsten
Som controller har du till stor del en stödjande roll där du samarbetar med kollegor som arbetar ute i programländer samt med de personer som är avtalsansvariga. 

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Löpande utbetalningar samt kontroll, avstämning och uppföljning av projektmedel som Kvinna till Kvinna förmedlar till samarbetsorganisationer
  • Projektekonomisk administration, från bokföring till finansiella rapporter
  • Rapportering av anslag till givare
  • Granskning av samarbetsorganisationernas avtal, budget, utfall och revisionsrapporter

Du kommer att besöka de olika kontoren för att granska samarbetsorganisationernas finansiella rapportering samt föreslå förbättringar i rutiner och rapportering. I tjänsten ingår tre-fyra resor per år till programländerna.

Du är en av fyra controllers som ansvarar för olika regioner. Du rapporterar till ekonomichef och tillhör Ekonomienheten som består av tio personer. Din arbetsplats är på huvudkontoret i Stockholm Globen. 

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete såsom budget och redovisning, gärna i projektform. 

Det är starkt meriterande om du tidigare har arbetat med bistånd, bidragsfinansierad verksamhet och anslagsrapportering, företrädesvis mot Sida och EU. 

Du är en van systemanvändare, gärna inom projekthantering. På Kvinna till Kvinna kommer du att arbeta i affärssystemet Xledger. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket goda och det är positivt med kunskaper i arabiska. 

Som person önskar vi att du är analytisk, strukturerad och noggrann. Du har en god kommunikativ förmåga, är pedagogiskt lagd samt trivs i samarbete med andra.

Intresserad?
Tjänsten som controller är en tillsvidareanställning på heltid, med inledande provanställning på sex månader. Kvinna till Kvinna har kollektivavtal (Tjänstemän Idea med Unionen och Akademikerförbunden). Arbetets karaktär är sådant att endast kvinnor, antingen självidentifierade eller juridiska,anställs. I övrigt eftersträvar Kvinna till Kvinna mångfald.

I denna rekrytering samarbetar Kvinna till Kvinna med 360 Rekrytering AB. Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se. Urval och intervjuer sker löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.