Chef till kvalitetsavdelningen på läkemedelsföretag

Har du förmåga att leda högutbildade medarbetare och vill bidra till att patienter får sina läkemedel när de behöver? Då ska du ta chansen nu när vi rekryterar en chef till Assessment and Release, som är en del av kvalitetsorganisationen inom Octapharma på Kungsholmen i Stockholm.

Om tjänsten

Assessment and Release har den viktiga funktionen att säkerställa leverans av Octapharmas produkter till marknaden med rätt kvalitet i rätt tid och i enlighet med GMP och regulatoriska krav. Assessment and Release ansvarar för frisläppning av intermediat och färdig produkt samt hantering av reklamationer och biverkningar. Avdelningen ansvarar även för framtagande av certifikat till myndigheter och kunder samt OMCL dokument till myndighetslaboratorier. Till avdelningen hör Sakkunniga/QP för produkter och lager.

Som chef för Assessment and Release leder du avdelningens arbete operativt och strategiskt. Du har personalansvar för cirka 20 medarbetare varav en gruppchef. I rollen förväntas du skapa ett positivt arbetsklimat med tydlighet och effektivitet samt aktivt arbeta med att utveckla dina medarbetare. Du ansvarar för att medarbetarna befinner sig i en hälsosam arbetsmiljö och att det finns en balans mellan arbete och fritid.

I dina arbetsuppgifter ingår även att fortsätta bygga nätverk kring avdelningen internt och externt samt att säkerställa kontinuerlig förbättring i rutiner och processer.

Assessment and Release är en del av Quality Unit som har totalt cirka 220 medarbetare. Som Head of Assessment and Release rapporterar du till Head of Quality Unit och är med i ledningsgruppen för Quality Unit.

Vem är du?
Vi söker dig som har som akademisk examen med naturvetenskaplig inriktning, som t ex apotekare, ingenjör, kemist eller liknande. Du har relevant erfarenhet från läkemedelsindustrin och minst ett par års chefserfarenhet. Du har god kunskap om GMP och det är en fördel om du har arbetat med LEAN. Det är viktigt att dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket goda då det ingår internationella kontakter i arbetet.

Som person önskar vi att är du positiv, strukturerad, kommunikativ, lyhörd och flexibel. Du har en bra förmåga att prioritera, sätta tydliga mål, bygga relationer och motivera människor omkring dig. 

Om Octapharma
Octapharma är ett globalt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella plasmamarknaden. I Sverige har Octapharma sitt ursprung i Kabi med mer än 60 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Produkterna används huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret.

Octapharma strävar efter mångfald och dynamik i arbetslivet. Det betyder att vi eftersöker en blandning av medarbetare ur alla aspekter, där vi sätter stort värde vid personliga egenskaper och kompetens. Vi erbjuder ett varierande och flexibelt arbete och ett positivt arbetsklimat. Vår verksamhet växer starkt och vi driver vår utveckling med stabilitet och trygghet som grund. Vill du vara med?

Intresserad?

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan på www.360rekrytering.se redan idag! Urval och intervjuer sker löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander, 070-841 92 21.