Controller till äldreboenden i Stockholm

Ersta diakoni är Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning, professionellt och utan vinstsyfte.

Nu söker vi en erfaren controller som ska ansvara för Ersta diakonis fina äldreboenden i Stockholm. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Som controller på Ersta har du en verksamhetsnära roll som stöd till chefer i organisationen. Du sitter i ledningsgrupp och är bollplank i många frågor. Till dina uppgifter hör att ha kontroll på avtal med beställare, som består av kommuner, samt att ha kunskap om gällande lagstiftning inom ditt verksamhetsområde äldreboende. Du är även backup som controller för LSS-verksamheten.

Du kommer att arbeta mycket med nyckeltalsstyrning och fokusera framåt med hjälp av rullande prognoser, aktiviteter och åtgärder, samtidigt som du har ett stort intresse för analys och uppföljning av ekonomiskt resultat.

I tjänsten ingår att vara delaktig i projekt och systemfrågor, medverka i upphandlingar, vara backup till övriga controllers inom Ersta samt sedvanliga controllinguppgifter som bokslut etc. Ersta har moderna arbetssätt och system, där du kommer att ansvara för prognosverktyget Bizview. Du hör organisatoriskt till ekonomiavdelningen, liksom övriga controllers, men sitter med den sociala verksamheten.

Vem är du?
Du som söker denna tjänst har akademisk examen i ekonomi och flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom controlling. Det är mycket positivt om du tidigare har arbetat som business controller inom äldreomsorg eller liknande verksamhet, som t ex LSS, slutenvård, hemtjänst eller övrig vård och omsorg. Erfarenhet från annan personalintensiv verksamhet kan också vara meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av anbudsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter dig som är drivande, analytisk och pedagogisk. Du är prestigelös, har skinn på näsan och glimten i ögat. Du känner dig trygg i din roll och har målet klart för dig samt en förmåga att situationsanpassa vägen dit. Givetvis är du intresserad av vård och omsorg.

Intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se så snart som möjligt då vi gör urval löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.